Búcsúzunk...

Tárczyné Csiki Edit
(1953-2021)

A Nyíregyházi Egyetem Zenei Intézetének dolgozói megrendülten értesítik az egyetem közösségét, hogy Tárczyné Csiki Edit kolléganő 68 éves korában, hosszantartó betegség után elhunyt. Váratlanul ért minket a hír, nem tudtunk küzdelméről. Néhány hónapja még boldogan beszélt családjáról, büszke volt gyermekire és unokájára. Fiatalon távozott.

Editke zenei tanulmányai Miskolchoz kötődtek. 1966-tól a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskolában, fuvola főtanszakon kezdett, majd a 3. tanévben felvette a magánének szakot is. Diplomát a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskolán szerzett 1974-ben, magánének – szolfézs és általános iskolai énektanár szakon.

1973-tól egy évig tanított ének-zenét Miskolc-Erenyő Általános Iskolájában, 1974-tőlpedig a Bessenyei György Tanárképző Főiskolán helyezkedett el magánének tanárként.

Tanított még 1976 és 1979 között a nyíregyházi Állami Zeneiskolában, majd a kisvárdai zeneiskolában szolfézst, 1983-tól 9 évig pedig hangképző tanára volt a Móricz Zsigmond Színháznak. 1991-től az Eötvös Gyakorlóiskola Népzenei Zeneiskolájában volt szolfézstanár és gyakran kísérte zongorán az iskola kórusát.

Aktív dolgozó évei alatt szabad idejében ünnepségeken lépett fel, magyar nóta- és operett est keretén belül az általa alapított Orfeum együttes énekes tagjaként. Hangzóanyag is készült munkásságukból.

Nagy szorgalommal, fáradhatatlanul dolgozott, mindent megtett a tanszék zavartalan működéséért, a hallgatók fejlődéséért. Meghatározó, szerepet töltött be a tanszék közösségi, művészeti életében.

38 évnyi munkaviszony után, 2012-ben ment nyugdíjba. A tanszékkel együtt „csomagolt”, amikor az Ének-zene Tanszék leköltözött a B-épület 5. emeletéről a földszintre. Oda már nem tartott velünk.

Lírai szoprán hangja örökké a fülünkben cseng, mindig a szívünkben marad.

Nyugodj békében, Edit!