Aktuális felhívás

 

KÖZÉPISKOLÁSOK VI. ZENEI VERSENYE

a Nyíregyházi Egyetemen

 

VERSENYKIÍRÁS ÉS SZABÁLYZAT

 

A verseny célja: A középiskolai ének-zene órákon, az alapfokú művészetoktatási intézményekben, valamint a művészeti szakgimnáziumokban folytatott tanulmányok alapján szerzett tudás és készségek bemutatása, illetve mérése különböző korcsoportokban és kategóriákban.  Tehetségkutatás, tehetséggondozás.

A verseny kategóriái: szolfézs-zeneelmélet, kamaraének; zenetörténet és néprajz; klasszikus hangszerjáték; népdaléneklés; népi hangszer. Egy versenyző több kategóriába is nevezhet.

 

Korcsoportok: A verseny két korcsoportban kerül megrendezésre. 1. korcsoport: IX-X. osztályos tanulók, 2. korcsoport: XI-XIII. osztályba járó tanulók. Alsó korhatár: betöltött 14. életév.

 

A verseny jellege: kétfordulós szóbeli, illetve gyakorlati verseny.

 

A verseny fordulói: A helyi fordulót (első fordulót) a küldő intézmény, az országos döntőt a Nyíregyházi Egyetem bonyolítja le.

 

Az országos döntő nevezési határideje: 2020. január 20.

A nevezés módja: a nevezési lap kitöltött és aláírt példányának elektronikus úton (szkennelve) történő kell eljuttatása a szervező által megadott e-mail címre.  Kérjük a nevezési határidő pontos betartását!

Nevezési és részvételi díj nincs.

50 km-es körzeten túl lakó versenyzők és kísérőtanáruk számára, igény esetén szálláslehetőséget biztosítunk.

 

Az országos döntő ideje:

2020. február 1.

Az országos döntő helyszíne:

Nyíregyházi Egyetem Zenei Intézete

            4400 Nyíregyháza, Sóstói út 31/b; B épület, földszint, B folyosó

E-mail: turcsan.bernadett@nye.hu