Magyar Művészeti Akadémia Művészetelméleti Tagozatának látogatása a Nyíregyházi Egyetemen

A Magyar Művészeti Akadémia Művészetelméleti Tagozata 2023. október 9-én tagozati tanulmányút keretében látogatott el a Nyíregyházi Egyetemre.

A szakmai tanulmányutak céljai között szerepel a kulturális intézmények és különösen az ott dolgozó szakemberek megismerése, a velük való szakmai kapcsolatfelvétel. A programtervet két akadémikus, Prof. Dr. Jánosi Zoltán irodalomtörténész és Csernyus Lőrinc építész állította össze. 

A Nyíregyházi Egyetemről a Zenei Intézet és Vizuális Kultúra Intézet fogadta az akadémikusokat.

A Zenei Intézet népi ének szakos hallgatóinak (Antal Eszter, Hánka Evelin, Kokas Kornélia, Révész Eszter Sára) Magyarbődi összeállítása után Dr. Szabó György rektor úr, majd Dr. Jánosi Zoltán, az egyetem korábbi rektora köszöntötte a vendégeket.

A Zenei Intézetről Ferencziné dr. Ács Ildikó intézetigazgató, a Vizuális Kultúra Intézetről dr. Jankáné dr. Puskás Bernadett egyetemi tanár tartott bemutató előadást.

A találkozón Gyimesi furulyazene is megszólalt Kiss Levente és dr. Bíró István Ferenc előadásában, és közös ének formájában, Nagy Zsolt Arnold citerajátéka mellett, felcsendült a Kállai kettős nyitó dallama is.