Crescendo Nyári Akadémia

Crescendo Nyári Akadémia
2011. július 25 – augusztus 8.

 

Jelentkezés és további információ: www.crescendohungary.org

Immár nyolcadik alkalommal kerül megrendezésre a Crescendo Nyári Művészeti Akadémia 2011. július 25-e és augusztus 8-a között, melyre az előző évek tapasztalatai alapján 24 országból, három kontinensről, több mint 170 diák érkezését várják. A képzés magas színvonalát a közel 50 fős nemzetközi összetételű tanári kar biztosítja.

A Crescendo Nyári Akadémia azoknak a tehetséges diákoknak a választása, akik magas szintű művészi tudásra törekednek, eredményes, szakmailag elismert művészként képzelik el jövőjüket, és fontosnak tartják, hogy művészetük több legyen pusztán szakmai kiválóságnál.
Tanszakok
A diákok a következő mesterkurzusokra jelentkezhetnek: ének, opera, szólóhangszer (hegedű, brácsa, cselló, nagybőgő, fuvola, oboa, trombita, fagott, zongora, orgona), kamarazene, zenekar, karvezetés, ifjúsági kamarazene és szí­nészet.
A V4-ek a Crescendo Nyári Akadémián
A nyári akadémia repertoárjának kiemelt részét képezik a Visegrádi Négyek országainak a barokktól napjainkig terjedő legfontosabb zeneszerzői és műveik. A Crescendo Nyári Akadémia során lehetőség nyílik arra, hogy a diákok a cseh, lengyel, szlovák és magyar műveket az említett országokból érkezett művésztanárok vezetésével sajátítsák el. A művek megértése és autentikus előadása érdekében a meghívott előadókkal pódiumbeszélgetésre kerül sor.
Fellépési lehetőségek
Az akadémia második hetében kerül sor a Crescendo Fesztiválra, mely a diákoknak számos fellépési lehetőséget biztosít: nyilvános hangeversenyeken, opera- és dalesteken, valamint a záró Gálahangversenyen mutatkozhatnak be. A gálahangverseny legkiválóbb előadója a Fesztivál-díjat veheti át, mely egy szólóhangverseny-meghívást jelent a 2012-es Zempléni Fesztiválra!
Több, mint művészet
A Crescendo Nyári Akadémia különlegessége, hogy az előadások, interjúestek és kiscsoportos beszélgetések alkalmat kínálnak a diákoknak arra, hogy a tanárokkal együtt elmélkedjenek a művészek életét érintő kérdésekről, valamint szellemi és erkölcsi támaszt kapjanak a karrierépítéshez.
Ösztöndíjak és kedvezmények
A Crescendo Nyári Akadémia az idén egyedi tandíjkedvezményekkel kívánja segíteni a diákok részvételét. Az akár 100%-os kedvezménnyel kapcsolatban kérjük, látogassanak el honlapunkra!

Jelentkezési határidő: 2011. május 31.