Újabb kéthetes Erasmus Intenzív Programon vettek részt az Ének-Zene Tanszék oktatói és hallgatói

Újabb kéthetes Erasmus Intenzív Programon vettek részt az Ének-Zene Tanszék oktatói és hallgatói 

A Nyíregyházi Főiskola Ének-Zene Tanszéke hatodik éve tagja az ArGeNord (International Arbeitgemeinschaft Musikpädagogik der nördlichen Länder Europas) elnevezésű nemzetközi zenepedagógiai munkacsoportnak, melyet 5 európai felsőoktatási intézmény szakemberei koordinálnak. A program célja, hogy tegye képessé a hallgatókat nemzetközi csoportban való együttműködésre, segítse a zene európai dimenzióinak feltárását, a különböző tanítási módszerek, iskolatípusok megismerését, az LLL jelentőségének megtapasztalását.
2011-ban 2 oktató vezetésével 5 első éves ének-zene alapszakos hallgató vett részt Leuvenben (B) az Európában egyedülálló, zenepedagógiai témájú Erasmus Intenzív Programon (IP).
A kurzus hazai oktatói: Ferencziné dr. Ács Ildikó főiskolai tanár, Juhász Erika főiskolai adjunktus. Résztvevő hallgatók:        Balogh Judit
Fekete Krisztián
Mázsári Zsófia
Puskó Márton
Tulipán Réka
Partnerintézmények: Hochschule für Music und Theater, Rostock (D), Umeå Universitet Umeå (S), Liverpool Hope University – Liverpool (UK), Lemmensinstituut – Leuven (B), Nyíregyházi Főiskola – Nyíregyháza (HU).
 
Az IP hivatalos nyelve angol. A 11 oktató és 41 hallgató házigazdája ezúttal a Lemmensinstituut – Leuven volt.
A kurzus keretében az oktatók három alkalommal tartottak workshopot, az iskolai gyakorlatok során pedig mentortanári feladatokat láttak el.
A hetedik munkanapot nyitó „Warming up”-on hallgatóink magyar népdalt és néptáncot tanítottak.
A résztvevők számára számos együttmuzsikálási alkalom is kínálkozott, színes és érdekes előadások, zenés-táncos programok tarkították a napi 6-8 munkaórás menetrendet.
A szakmai munka vonatkozásában jelentős esemény volt az iskolai tanítás, annak előkészítése, majd megbeszélése, értékelése. 
A program nem csak az ének-zene tanári mesterszakkal rendelkező Ének-Zene Tanszék számára kiemelt jelentőségű, de a Nyíregyházi Főiskola, valamint Szabolcs-Szatmár-Bereg megye is méltán büszkélkedhet vele.
 
Ferencziné dr. Ács Ildikó